Seminar: Museologi i fagene

6 novemberkl. 13:00 - 16:30

Foto: Aarhus Universitet, Søren Kjeldgaard

Museologien er i dag et anerkendt interdisciplinært fag, som der undervises og forskes inden for på landets universiteter. Det interdisciplinære fordrer imidlertid en sikker faglig forankring – det eksisterer ikke uden kernefaglige discipliner. Derfor ønsker vi på Aarhus Universitet med dette seminar at sætte fokus på forholdet mellem udvalgte fagdiscipliner og museologien. I mange universitetsfag er der nemlig allerede en indbygget muselogisk dimension, enten praktisk, metodisk, teoretisk eller historisk kulturelt, som til forskellige tider har påvirket kernefagligheden på forskellige måder. De udbudte oplægsholdere tager deres udgangspunkt i de for-skellige fagligheder og deres praksisser indenfor de forskellige fakulteter med fokus på museologien i deres fag, dens begreber, metoder og teorier, og/ eller hvad den har bidraget med til fagenes udvikling.

Hent program

Begivenhed Kategori:

Lokale: Richard Mortensen stuen, Studenterhuset, Frederik Nielsens Vej, 8000 Århus C