Skip to main content

Ny udgivelse: Curating the Contemporary in the Art Museum

Ny bog om kuratering af samtiden på kunstmuseet udkommer på engelsk i februar 2023 under titlen Curating the Contemporary in the Art Museum på Routledge. Den er redigeret af lektor Malene Vest Hansen og adjunkt Kristian Handberg, Københavns Universitet, og rummer bidrag af flere internationale fagfolk ud over redaktørerne selv.

Link:
https://www.routledge.com/Curating-the-Contemporary-in-the-Art-Museum/Hansen-Handberg/p/book/9781032010540

Bogen giver et historisk perspektiv af samtidens udformning på kunstmuseet, og argumenterer for en mere kompleks forståelse af praksisserne forbundet med at kuratere samtiden i et musealt regi. Bogen rummer en række artikler med internationale eksempler på udstillinger og kuratoriske praksisser, som primært kommer fra Europa og Skandinavien.